Tuesday, December 30, 2008

apa?? teng teng tenggg...

ahh..wargh..cis.. ewah (erk?)...erggghhh...nooooooo!!!...prrrririiiiiiiiiiitttttt!!!? adeeehhhhhhhh...huarghhh...grrr grrrr grrrr.... hns hns hns hns ....7984740@@$*&&^!^%%_+_!!!!!!!!!!!!!???

hari ini, kluar bersama Kaksya n adik2..ke kt
cuacanya hujan berterusan dan kadang-kala kereta kancil yang jo drive melilau jugak cermin nya
maklum la klasik..

tempat pertama: BSN bukit payong agak ramai orang di sana hari ni, semua nak pegi shoping jugak ni? nak keluar duit, ala out of servis plk atm machine nih! gitu sokmo kalu bercakap tentang servis bank ni
dekat bandar kt pun sama, even worse!

tempat kedua: terus ke Pang optometris. ha, di sini la jo mendapat kejutan dari pekerja di situ.
al kisah?
mulanya, Kak nak wak spek dia yang sudah patah (macam mana la kisah panjang dia), jadi duit dari BSN td sudah kak spare untuk spek baru dan katanya juga selepas menempah ni kita nak ke kedai kasut nak beli yang baru jugak
yalah perempuan dan kasut, kena fahamlah, kalau tidak tiadalah Emilda Marcos si Ratu Kasut, ya tak?

so jo di kedai Pang tu saja suruh akak tanya, kalu nak buat check mata kena cas ke tak? so pekerja dia kata free saja, jadi jo suruh la adik2 jo buat dulu

alangkah terkejut jo si Iqa yang selalu mengendap tv macam nak cium orang kat dalam tu selama ni, pekerja tu kata masih okay.."wallaa(french style)" bersumpah jo dalam hati... Iqa siap boleh senyum lebar lagi sama dengan Ebah yang jugak kakak tu kata masih okay

tak boleh jadi! itu kezutan pertama jo terima...kejutan kedua?
ahha..bila jo pulak yang buat test mata tu, tak tahulah jo tengok okay saja gambar rumah di hujung jalan berpagar tu... tapi result yang keluar punya lah rasa nak melompat..erghh!!

katanya jo masih di tahap yang terlalu minimum, dan jo masih boleh pergi jalan2 tanpa bantuan kanta, tapi kalau nak tengok tv n skrin komputer, jo kena pakai...alahhhhhhhhh haiiiiiiiii

masa ni teringat kata Martha Stewart ''nak bercakap panjang tak boleh, at least boleh menyumpah dalam hati".....

rasa nak tumbuk saja muka kakak dan tokeynya mr.pang yang kebetulan ada situ...wargghhhhh
hikmat halilintarr!!!datanglahhhh!!

how come this such....fish! memang terkedu!! adik2 siap gelak kecil..tapi bila ditanya sekali lagi, kakak tu kata jo tak perlu memakai spek tapi satu warning..power mata jo ni akan naik juga lama-lama, cuma memang agak lama, jadi jo kena la jaga mata...fuh, dari apa? maksiat? tergelak sorang diri

waktu spek Kaksya siap pada pukul 3, dan kami men'derak' (kata nai @ erham..ehem2) di banyak tempat
banyak barang yang dijumpai di jalan banggol, stesen bas dan macam2 kedai lagi, tapi mungkin terganggu dengan test mata tadi, jo tak beli beg dan t-shirt lawa2 yang jo jumpa..
teringat cetakan di resit tu, L= +o.25, R= -0.25...orang yang faham maksudnya, fahamlah




mok, ayoh, takboh!!



p/s: cakap pasal kasut, dengar kata gelaran Raja Kasut jatuh kepada Bush si semak, hihi... dan kalu takdir menetapkan jo kena memakai spek, walaupun aduh tolong lah dijauhkan, jo rasa nak ber'galak' dengan spek jenama Celine Dion,hihi...tak sabar nak tengok show dia khamis ni

No comments: