Tuesday, April 21, 2009

iye? hish biar btul??????........ itu lah antara kata yg jo nak kluarkan dari mulut sebaik menerima msg dr satu number, berkata dan bertanya "bakpe lama xdok update kat blog ni?....nk baca etek nih...."

aduh aku terkesima...cewah, tp ikhlas ke membelek blog huduh jo ni? isk isk terharu ...me sih, me sih deh..

sbenarnya jo masih belum dapat adapt lagi dengan kesibukan tahun pertama degree ni, all i have to say: ye, jo sudah separuh gila!!

anyway, jo kali ni bukan saja ditambun dengan problems dan asemen, tapi aktiviti yang banyak sehingga seingat jo, jo belum sempat mendapat rehat yang baik..alhamdulillah, Allah tolong; jo masih sihat walafiat melalui semua kerja tu..
so jo post la sikit sikit mengenai apa yang jo lalui....

1-4 April Kem Bina Insaniah Guru
Tempat: Tasik Puteri, Bukit Besi, Dungun
Refleksi: best gilllllerrrrrrrrr!!! (walaupun jo x suka sgt guna perkataan gile yang ditaip dengan additional "r" yang over, tapi stil jo guna jugak-xtau r sbb nya)

biar gambar menceritakan


tiba di Tasik Puteri, Bukit Besi, Dungun kira-kira 2.00 ptg

hmmm...pasang khemah sudah, jom makan kek pisang yang sedap sekejap-ambik tenaga

acara setiap pagi senaman dan nyanyian lagu- waktu ni la semua orang baru nak hafal lagu lagu IPGm, kalu tak ingat kena denda...katanya la...

hoh, sempat lagi pose masa dalam track....sampai sanggup jugak berhenti walaupun tahu gambar akan tehalang dengan pokok tuh...heiii



singgah di kaki bukit yang unik teskturnya, padahal dok lengoh pon..


ha meniti merentasi alur...sepatutnya mana boleh naik titi tu sekaligus tapi maklum la, tengah berdebar nih...


"mari bergumbira....!!!" walaupun kaki sakit sebab pasir sungai dah menimbun dalam kasut, tapi stil lagi boleh acting depan kamera...

ha, silakan......best nih....kan jo kata doh jo memang pakar peringkat cakerawala dalam bidang nih.....hmm,ni lah waktu paling ajaib. sebab? bila nak masak lama sungguh, tapi bila makan sekejap je, aik?


ha, ni bukan tengah belajo, tapi berlakon belajo.. malam kebudayaan


tatau la macam mana, nasib jo kena jadi juri, jadi jo bagi je al markah banyak-banyak
sikit skit bonus, sikit sikit bonus


hari kedua, aktivit air, jadi sebelum turun ke tasik mencari mutiara dan harta korun di dasar sana,

water confidence, macam-mcam formation dan skil renang da...sampai kecut abis kaki tangan, kalu la perut boleh kecut dengan main air lama-lama...teeeheeheehee


selepas berenang, berakit pulak....rakit paling kukuh dan layak ditabik spring, kata En Mutalib, yeah! tapi dapat nombor 2 bila lawan, sebab teknikal yang pelbagai...adusss


memang jo ingat sampai bila-bila, sebab kena denda macam.....@#$$%*!!??&@...ha, memang dok puah hati..!!!

ha, si baju biru tu tutor jo Madam Zaleha dan si merah cute tu.......hmmmmm sape ek? hik3



mengemas semua barang sebelum pulang termasuk "barang-barang kerajaan"

ya, saya gumbira tapi saya sedih jugak kerana kerja masih banyak nak kena complete

9-11 April Program Khidmat Bakti
Tempat: Mukim Guntong, Setiu ( Jo di Kg Panchur Merah)
Refleksi: Hu...terima kasih kepada famili angkat atas layanan dan hadiah yang best ok...terharu dan rindu sungguh

sekali lagi gambar bercerita



salah satu landskap di sk pancur merah yang cantik....


akibat terlalu malas belajo akhirnya jo n Syu ajak mereka bermain rebut kerusi sambil menjawab soalan....tu pun stil lagi payah nak dengar kata, ish!

lanskap yang berjaya menarik almost all student untuk ambik gambar, ni pun nasib baik jo mari ambik awal-awal, kalu tidak...hermm


balik mengajo, jo sempat jugak kacau gulai lembu
2 ekor lembu lagi tuh..fuh, tiga kawah semuanya dan memang sedap
semasa dalam gambar ni, santan masih belum ditambah jadi kena kacau takut ada yang terlebih masak di bawah kawah


ustaz yie berjaya menunjukkan wajahnya yang warak dan tawadhuk walaupun semasa nak suruh jo ambik gambo dia, sanggup dia menyatakan kecaman yang kejam-kejam haha..


budak ni dok sudah-sudah pangil "cikgu, cikgu!" masa majlis penutup, sebab sebelum tu jo mengajo dia sekejap..suka sungguh dia, bila jo nak tanya nak apa? dia jawab " nak cekelat agi cekgu!"...hek eleh..

sebelum naik bas, ambik gambar dengan famili angkat
yang berbaju sama dengan jo ialah pelajar satu batch merangkap adik beradik angkat jo, dan
yang mendukung tu ummi, sebelahnya abah
baju putih=along, baju pink=anak second
kecik di depan= ketiga dan didukung=bongsu, Najwa namanya dan sangat peramah

hah, meh ambik gambo abah sekali atas moto nih...kata abah, naik moto En Safiy tapi just duduk dengan aksi gitu je.....malu kot, hehe
apapun, nampak hensem tak abah jo? ha...jangan jeles jo dapat abah yang awet muda ni yek


ala baru sekejap dah kena balik maktab, terpaksa la fikir asignment bertimbun kat Uthman al-Affan 011 tuh... time kasih banyak ummi dan abah!!




16-18 April KIA2M (Kelas Intensif)

Tempat: Sungai Berua, Kuala Berang, Hulu Terengganu
Refleksi: opps..jo rasa jo nak buka satu post baru khas untuk apa yang jo lalui di sini, sangat suprise!tunggguuuuu.....

No comments: